[O1] Zamiennik wału napędowego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matgym
    Classic
    • 2012
    • 15

Zamieszczone przez damjanq
    Witam,

Przeczytałem kilka wątków związanych w szczególności z korozją klapy Octavii II (również inne fora przeglądałem).
    Jestem zainteresowany zakupem pewnej Skody, ale wiem, że ma do wymiany lampki podświetlenia tablicy rej (są już skorodowane). Niestety nie wiem jeszcze czy rdza objęła już blachę czy nie.
    Co do samego autka to jest już po gwarancji. Ostatni przegląd był robiony poza ASO. Pierwszy przegląd gdzieś przy 25 tys., drugi przed 50 tys. a trzeci gdzieś około 70 paru tys. (to ten poza ASO). Teraz ma przejechane około 85 000 km.
    Czy da radę zrobić klapę na gwarancji, jeśli okaże się, że pojawiła się już na niej rdza? Wiem, że może być trudno, ale był ktoś, kto powoływał się na rozporządzenie GVO (możliwość serwisowania poza ASO) i udało się.
    Jak auto miało choć jeden przegląd poza ASO to nie zrobisz nic. Skoda się wypina w takich sytuacjach. Korozja lampek to w zasadzie pewność, że ruda wlazła na blachę.

U mnie tak było, ale ja mam ciągłość serwisową w ASO i mimo, że samochód był 7 miesięcy po gwarancji to klapę dostałem nową. Oczywiście nie bez kosztów własnych - przez błąd serwisu musiałem sam zapłacić za trzeci stop (pękł w ASO podczas demontażu - ale serwis uparcie twierdził, że był już ,,lekko pęknięty'') i musiałem kupić nowe lampki tablicy (!), bo SAP nie uznał ich do wymiany. Chcieli zakładać te rude....
    Kompleksowe czyszcenie wnetrza, renowacja lakierow samochodowych, odtwarzanie barwy i struktury skor i plastikow we wnetrzu pojazdu
    604 606 850
  • gzyms
    Rider
    • 2011
    • 397
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Orientuje się ktoś czy wał napędowy firmy LAUBER o numerze LAU 88.2114 może zastąpić oryginał o numerze 1J0407272KT? Samochód to octavia ASZ 130 km.

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

Pracuję...